اسنوبیسم از کلمه ی انگلیسی   Snobبه معنای طبقه ی پَست اخذ شده است.دراسنوبیسم، نمایشات جعلی وایفای نقش های مختلف به منظورجلب تحسین وحیرت عوام در کاراست. . در لابه لای اَعمال ورفتارهای عینی و ذهنی شان(=اسنوبیست ها)،تعارض ها وتناقض ها و تفاوت های بارز و فراوان دیده می شود.زیرا دانش آنان با معرفت شان وایدئولوژی شان با واقعیت اَعمال شان فاصله دارد. . درحالی که به مبانی اعتقادی موجود در جامعه ظاهراً پای بندند،اما اگر لازم باشدبه خاطر کسب منافع بیشترو هم رنگ نشان دادن خود، درامور غیر اخلاقی نیز مهارت وچهره ی خارق العاده ای نشان می دهندوگاهی کاپ مسابقه ی رذیلت را تصاحب می کنند».

اسنوبیست هاتوجه افزون به سوی تن آسایی وبهره گیری وافر از منابع مالی جامعه را دارند و بعضی ازآنان در فرصت مقتضی و مناسب علاقه ی شدیدی به کاروبار عیاشی ازخودنشان می دهند، همین روحیه-ومنش- به رشد و توسعه ی فنی وعلمی و اقتصادی وبه معنویات جامعه لطمه ای جبران ناپذیر وارد می آورد؛گرچه فقر مربوط به رشدو توسعه ی فنی، علمی واقتصادی وفقدان پاره ای مسایل معنوی؛موجبات پیدایش چنین خصیصه هایی(=اسلوب اسنوبیستی) شده است ».

دریک اقدام پژوهشی می توان خصیصه های اسنوبیستی رادردوگروه از کشورها؛ کشورهایی که " رویکرد جایگزینی واردات " را انتخاب کرده اند وکشورهایی که " رویکرد گسترش صادرات " را اتخاذ نموده اند؛ مقایسه کرد.هرچند دراین راستا می توان به نتایج مطالعات مؤسسات بین المللی نیزاستنادنمود. ازآن جاکه سیستم ی کشورهایی که رویکردجایگزینی واردات رابرای توسعه ی خود برمی گزینند،بسته است؛ رفتار ی کنشگران صحنه ی ت(= تمداران، دولت مردان، مدیران دولتی، مدیران اجرایی وگروه های طالب قدرت وحتی رسانه ها) بر اسلوب اسنوبیستی بیشتر استوار خواهد شد. درنظام های بسته ی ی؛ تعریف،تمجید، تملق، چاپلوسی وابراز ارادتِ برده وار تمداران، دولت مردان،مدیران دولتی و مدیران اجرایی از مقامات مافوق خود جهت جلب اعتماد، دریافت امتیازوارتقاء مقام؛ ونیزلابی بازی،جعل واقعیت، آمارسازی، ترور شخصیت، زیرآب زنی، غلوکردن، دورویی و رفتارهای فریب کارانه؛ جملگی نوعی رفتار اسنوبیستی تلقی می شوند.

درحالی که درکشورهایی که رویکرد گسترش صادرات را سرمشق برنامه های توسعه ملی خود قرارداده اند و به همین جهت دارای نظام ی بازومنعطفی هستند، محل برای بروز وظهوراسلوب اسنوبیستی کمتر وجود دارد وچنان چه درگوشه وکنارسیستم رؤیت شود، بلافاصله سیستم نسبت به آن واکنش جدی نشان می دهد. هرچند درذات انسان خصیصه های اسنوبیستی نهفته است،لیکن بروز و ظهورآن به بستری مربوط می شود که انسان  درآن زندگی می کند. یک بستر برای رشدچنین روش ومنشی مهیاست و بستردیگری جلوی رشدونمو آن را می گیرد.دریک جمع بندی می توان گفت که بروزو شیوع رفتار اسنوبیستی در کشورهایی که رویکرد جایگزینی واردات را اتخاذ نموده اند، بیشتر از کشورهایی باشد که رویکرد گسترش صادرات را انتخاب کرده اند.برای صحت وسقم این ادعا می توان به گزارش های موسسات بین المللی که در خصوص خصیصه های اسنوبیستی منتشر می کنند،اشاره کرد .

 


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها